"Arroz a la cubana"-Kubai rizs

Rettentő egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, a gyerekek nagyon szeretik 

Megfőzzük a rizst, (ugye először extra-szűz olívaolajon kicsit megpirítjuk, rakunk bele egy darabka hagymát, így nem fog odaégni), felengedjük hideg vízzel, hogy ellepje. Sózzuk (ne nagyon!) Az elején, de csak pár másodpercig forrhat, de aztán le kell venni minimumra, és 10-15 percig főzni. Ha esetleg közben elfogy a víz, picit utánatölthetünk, de ne sokat, mert akkor meg péppé fő. Amikor már háromnegyedig megfőtt, elzárjuk, lefedjük, és várunk még 10 percet, így a saját gőzében teljesen megpuhul.

Csinálunk egy tükörtojást, és megkeressük a paradicsomszószt (inkább sűrített paradicsommal csináljuk, amiben nincsenek plusz ízesítők, természetesebb az íze).

Rizs-paradicsomszósz-tükörtojás- ilyen egyszerű az egész!! A tetejére pár rozmaringlevélkét tettem, ami kis erős ízt ad neki, a gyerekek első dolga persze egyből a tányér szélére tenni.

Jó étvágyat!

¡Buen provecho!